Kanabstrakt:About

From Kanabstrakt
Jump to: navigation, search

Kanabstrakt je jedinstvena wiki baza prevoda stručnih članaka o medicinskoj upotrebi kanabisa i njegovih aktivnih jedinjenja, kanabinoida.

Svrha sajta Kanabstrakt je da prevodeći apstrakte naučnih članaka, pacijentima i stručnoj javnosti približi aktuealna medicinska saznanja o medicinskoj upotrebi kanabisa.

Wiki bazu čini veliki izbor stručnih članaka objavljenih u priznatim medicinskim časopisima. Svaki članak uključuje apstrakt, prevod apstrakta kao i sve relevantne bibliografske podatke. Gde god je moguće, naveden je link ka celom izvornom članku.

Zbog velikog broja članaka, Kanabstrakt je napravljen kao otvorena korisnička wiki baza, u kojoj svako može slobodno dodavati, prevoditi ili ispravljati članke u bazi. Potrebno je samo da se registrujete i unesete tekst u jasno označene formulare.

Kanabstrakt poziva sve čitaoce da uzmu učešća u dodavanju i prevođenju članaka i na taj način pomognu zajednički rad na opštem dobru - pružanju tačnih i proverenih informacija o medicinskoj upotrebi kanabisa lekarima i pacijentima.

Zbog ogromnog broja senzacionalističkih i neproverenih napisa o kanabisu u medijima i na internetu, ovakva pregledna baza proverljivih naučnih činjenica je od ključne važnosti za pravilno informisanje.

Kanabstrakt ne pruža medicinske savete i ne može biti zamena za lekara![edit]

Upozoravamo čitaoce da nikako ne pokušavaju da sami sebi odrede dijagnozu ili terapiju na osnovu informacija iz baze Kanabstrakt. Za sva medicinska pitanja isključivo su nadležni i kompetentni lekari. Ako mislite da bi neke informacije koje pronađete na sajtu mogle biti važne za vas, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom!

[edit]

Sajt Kanabstrakt je zajednički volonterski projekat Inicijativu za zakonsku regulativu kanabisa (IRKA) i bloga Psihoaktivist.